Tarieven & Vergoedingen zorgverzekeraars

RBCZ Register Beroepsbeoefenaren Complementaire zorg

Is een organisatie die therapeuten, werkzaam in de complementaire en alternatieve zorg ,de mogelijkheid biedt zich gekwalificeerd te registreren. 

We geven u graag informatie over onze verschillende behandelingen, massages en de tarieven. De praktijk is aangesloten bij de stichting RBCZ, dit is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert. Dit houdt o.a. in dat therapieën en consulten (deels) worden vergoed door diverse zorgverzekeraars wanneer je aanvullend verzekerd bent. Annuleren van een afspraak is kosteloos mogelijk tot uiterlijk 24 uur voor aanvang. Daarna zijn we genoodzaakt  in rekening te brengen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Vergoeding Zorgverzekering

Praktijk Relex is aangesloten bij de beroepsvereniging NVST (Nederlandse vereniging somatherapeuten) waarvan de hoofdbehandelvorm SHIATSU-therapie is. Hierdoor komt u in aanmerking voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar mits u een SHIATSU-behandeling(en) kiest. Alle andere behandelvormen worden NIET vergoed. Verder is het zo dat behandelingen welke door Renata Deen wordt uitgevoerd NIET door de zorgverzekeraar wordt vergoed. Dit heeft te maken dat Renata Deen niet is aangesloten bij een beroepsvereniging. Om te bepalen welke behandeling wordt vergoed en de hoogte van de vergoeding, kunt u uw eigen verzekeringspolis raadplegen. Een lijst van vergoeding door zorgverzekeraars kunt u vinden op www.nvst.nl. Aan deze lijst van zorgverzekeraars kunnen geen rechten worden ontleend.

1e behandeling / intakegesprek en eerste behandeling
Een behandeling start altijd met een intakegesprek om een duidelijk beeld van de klachten te krijgen. Direct daaropvolgend vindt behandeling plaats.

Na het intakegesprek/anamnese is het belangrijk om te weten hoe de lichamelijke gesteldheid van de cliënt is en zal een functieonderzoek plaatsvinden. De bedoeling hiervan is om te kijken naar disbalans in spieren en spierverhoudingen / gewrichten. Daarna zal u de  behandelingsplan worden voorgesteld met de aard van de behandeling en de duur ervan. Ook zullen wij  aangeven wat van u wordt verwacht om het resultaat positief te beïnvloeden. Te denken valt aan oefeningen die u thuis behoort uit te oefenen. Ook voedingsadviezen kan u aanbevolen worden.
Wanneer u voor het eerst met een klacht komt, duurt de 1e behandeling ca. 60 minuten aangezien er  een intakegesprek en functieonderzoek plaatsvindt.

Tarieven algemeen (vrijgesteld van BTW)

Eerste behandeling/intake+ behandeling 1 uur € 80.-
Vervolgbehandeling 1 uur € 80.-

Tarieven per behandeling

Hoofdbehandelvorm: SHIATSU-therapie/massage .Wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Andere behandelvormen :

Shiatsu-massage: 60 minuten € 80.-

Emmett techniek: 45 minuten € 70.-

Dorn therapie: 30 minuten € 35.-

Sport( ontspannings) massage
60 minuten  € 70.-
30 minuten € 45.-

Medical taping: € 35.-per behandeling / taping (inclusief tape ) ongeacht de ernst van blessure

Andullatiematras: 30 minuten € 35.-
10 rittenkaart a 30 minuten € 250.-

SPV en Coaching: per consult  (ca. 1 uur)  € 80.-

Sensi-therapie: Per consult € 80.-

Yoga les: € 9.00.- per les

Blokken van 3 maanden (12 lessen) € 102.-
Wekelijks op maandagochtend, woensdagochtend en vrijdagochtend.

Meditatiecursus (Start januari 2022 19.30.): 5 lessen  van 1½ uur  € 95.-