Sauna

Praktijk ReLex heeft de beschikking over een infrarood sauna waar u als aanvullend therapie gebruik van kunt maken. Overleg met uw therapeut(e) naar de voorwaarden en mogelijkheden.
Alles wat u moet weten over de werking van een infrarood sauna:

De intense dieptewerking van de Infraheat stralers stimuleert o.a. de stofwisseling en zorgt voor een intensieve doorbloeding van huid, spieren en organen. Zuurstof en bouwstoffen worden beter door de spieren opgenomen. Toxische afvalstoffen zoals zware metalen, nicotine, lood, cholesterol en vet worden sneller uit het lichaam verwijderd. Het gevolg is een grondige reiniging van huid welke zachter, gladder en strakker wordt, een betere doorbloeding van spieren, organen en lichaam, soepelere spieren, een zachte gezonde huid en een algemeen gevoel van behaaglijkheid en welzijn. Door de lagere sauna temperatuur treedt ook geen irritatie van de huid op.

De zuiverende werking van de infrarood sauna heeft een positieve invloed op huidaandoeningen zoals acné, psoriasis en eczeem. Er is een positieve werking op menstruatie pijnen, fibromyalgie, reuma, spierpijnen, cirrose van de lever, cystitis, heupjicht, whiplash, striae, diabetes, varicosis of te wel spataderen, hemorroïden oftewel aambeien etc. Omdat infrarood de doorbloeding bijna verdubbelt is er een positieve cardiovasculaire conditie, uw medicijnen bereiken de plaats van bestemming, daar waar ze nodig zijn, eerder en beter, het effect van en het rendement met medicijnen is daardoor veelal hoger, zuurstof en bouwstoffen bereiken uw spieren en organen beter. Daarnaast is er een veel betere afvoer van afvalstoffen en kan cellulitis verminderen. Een liter transpiratievocht uit een IR sauna bevat ca. 20% afvalstoffen, bij een gewone sauna is dat ongeveer 3%.is dan ook raadzaam om van tevoren en tijdens het gebruik van de infrarood sauna goed te drinken i.v.m. het afvoeren van afvalstoffen. Ook nadien dient u goed te drinken om het vochtpeil aan te vullen als dit noodzakelijk is. U verlies veel gewicht in de infrarood sauna, vocht dient aangevuld te worden. Transpireren vergt bovendien veel energie en zorgt daardoor voor een sterke calorieverbranding en een weldoende training van hart en bloedvaten. Calorieën worden niet door vocht aangevuld.

De Infrarood straling verlicht ook spier- en gewrichtspijnen zoals verstuiking, reuma, fibromyalgie en artritis, zowel spanning, zwelling als stijfheid van de spieren vermindert. Doordat op het eind van een goede infrarood sessie de lichaamstemperatuur verhoogd wordt is de volkomen lichaamseigen reactie er verantwoordelijk voor dat de aanmaak van witte bloedlichaampjes verhoogd wordt. U krijgt op natuurlijke wijze meer weerstand en verschillende beginnende ziektes worden in de kiem gesmoord. De afweer tegen virussen en bacteriën versterkt. De totale weerstand verbetert aanzienlijk. U blijft gezonder, het is behalve preventief nog zeer aangenaam. Een regelmatig gebruik van de Infraplus sauna houdt u heerlijk fit en gezond. Het is de ideale plek om even optimaal te ontspannen en nieuwe energie te “tanken” in een rustgevende omgeving.