Emmett Therapie

Wat is Emmett Therapie

Emmett therapie houdt in dat door middel van je vingers , directe zachte druk en snelle bewegingen op bepaalde punten van het lichaam  wordt uitgeoefend. Door deze handelingen gaan spiergroepen zich ontspannen en wordt het lichaam in balans gebracht.

Emmett-therapie Bellina WilleDeze behandeltechniek bestaat uit een serie lichte opeenvolgende drukpunten (holding points) of korte bewegingen (switches), uitgevoerd door één of enkele vingers, meestal de middelvingers. Het succes van deze methode berust op de juiste combinatie tussen:

-De plaats op het lichaam
-De houding van de vingers
-De druk ,die variabel kan zijn.

Deze behandelmethode prikkelt het neuro-musculaire systeem op een zodanige wijze dat het leidt tot een zo optimaal mogelijke homeostase (het in evenwicht zijn van alle functies in het lichaam, zoals temperatuur, zuurgraad, bloeddruk en ademhaling) en het vermogen van het lichaam dit evenwicht te behouden, ondanks omgevingsinvloeden.

Prikkeling van receptoren

Emmett-therapie Bellina WilleVanuit de wetenschap met betrekking tot de zgn. ‘critical point analysis’ is bekend dat, in een uiterst complex systeem als het lichaam, de juiste aanraking van een specifiek ‘critical point’(receptoren) kan leiden tot grootse effecten.

En juist deze benadering volgt de Emmett Techniek, de prikkeling van een tweetal receptoren, de sensorische en de musculaire. Deze groepen van receptoren kruizen elkaar veelvuldig op diverse punten van het lichaam, welke van belang zijn waar het gaat om het deblokkeren van spieren, pezen, organen en zelfs emoties. De resultaten zijn vaak spectaculair en kunnen direct optreden. Ieder mens is verschillend, toch komt het regelmatig voor dat iemand tijdens een Emmett behandeling een pijnvermindering en een toegenomen souplesse ervaart.

Deze behandelmethode laat zich uitstekend combineren met andere behandeltechnieken van Praktijk ReLex.

Nieuw evenwicht

Emmett-therapie-Bellina WilleDe Emmett techniek is gebaseerd op het maken van verbindingen tussen de sensorische (gevoels)- zenuwen en de musculaire(spier)-zenuwen. Deze verbinding geeft een spierontspanning die onder andere een nieuw evenwicht in het lichaam kan creëren.

De Emmett Techniek is een aanvulling op, en geen vervanging voor een medisch advies of behandeling van uw arts.  Bij twijfel dient u contact op te nemen met uw behandelend arts.

Bij schouder, rug, nek en problemen van de onderste  extremiteiten kan de Emmet-techniek u klachten verlichten. U heeft onmiddellijk resultaat.

ACHTERGROND ROSS EMMETT BEHANDEL TECHNIEK

Ross Emmett is al vanaf 1983  een gewaardeerd docent in de Therapeutische Massage Therapie en daarnaast is hij ook 8 jaar(1997- 2006) hoofddocent in de Bowen Therapie geweest. Deze kwalificaties geven echter niet goed weer hoe hij als behandelaar werkt. Ross heeft namelijk de unieke gave om bij elke patiënt direct te kunnen ‘zien’ waar het probleem zit, wat er aan gedaan moet worden en hoe de behandeling vervolgens ook het best uitgevoerd kan worden, ‘op maat gemaakt ’ voor de patiënt. Hij noemt deze aanpak de ‘Kameleon’-benadering; dit is de sleutel tot het succes van zijn techniek die al vele jaren tot uitzonderlijke goede resultaten leidt.

In 2007 introduceerde Ross zijn techniek in Europa.

Wilt u meer lezen over de Emmett behandelwijze? Kijk dan op:
www.emmett-techniek.nl

Therapeut: Lex